Toiminta

Pyöreän tornin kilta vaalii opiskelijaperinteitä ja saattaa eri sukupolvien opiskelija-aktiiveja yhteen. Ennen kaikkea PTK toteuttaa tarkoitustaan.

PTK:n toiminnan rungon on jo parinkymmenen vuoden muodostanut syksyisin ja keväisin järjestettävät Konklaawit, joissa eri sukupolvien opiskelija-aktiivit kohtaavat. Konklaawit ovat yleensä excursiotyyppisiä tapaamisia, joiden yhteydessä tutustutaan paitsi hengenheimolaisiin, myös johonkin ajankohtaiseen aiheeseen, kuten rakennukseen tai yhteiskunnalliseen teemaan. PTK on tyypillisesti ollut askeleen muita edellä – esimerkkeinä matkustaminen metrolla ja Pendolinolla ennen näiden käyttöönottoa, tai kokoustaminen Kehä II:n tunnelissa ennen tämän avaamista liikenteelle, puhumattakaan Musiikkitalon akustiikan testaamisesta monttubileiden muodossa.

PTK:n alkuperäisen ajatuksen mukaisesti yhteydenpito opiskelevaan sukupolveen on ollut tärkeää, ja arwoisat ovat hyvin kiinnostuneita siitä, mitä opiskelevalle nuorisolle kuuluu. PTK:n arwoisat ovat aina olleet ylioppilaskunnan käytettävissä, esimerkkinä mainittakoon tuki Teekkaritoiminnan edistämisyhdistyksen saamisessa toteuttamaan alkuperäistä tarkoitustaan.